بيشترين ظرفيت گردشگري سلامت در بين کشورهاي اسلامي متعلق به ايران است

به گزارش خبرنگار اعزامي ميراث آريا(chtn) به مشهد مقدس، «منوچهر جهانيان» عصر ديروز با بيان اين مطلب در اختتاميه سومين کنفرانس بين‌المللي گردشگري سلامت در بيمارستان رضوي مشهد يادآور شد: ايران از نظر تنوع اقليمي و جاذبه‌هاي سياحتي و زيارتي فراوان، پتانسيل و ظرفيت بسيار مناسبي براي جذب گردشگران سلامت دارد.

وي افزود: ارزاني خدمات بهداشت و درمان اصلي‌ترين دليل سفر گردشگران خارجي به ايران است که در کنار پيشرفت‌هاي علمي پزشکان ايراني، جايگاه گردشگري درماني ايران را در منطقه ارتقا مي‌دهد.

به گفته جهانيان اين در حالي است که بيشتر گردشگران سلامت که براي بهره‌مندي از امکانات درماني به ايران سفر مي‌کنند مسافران کشورهاي آذربايجان، عراق، سوريه، لبنان، بحرين،‌ عربستان،‌ عمان، ترکيه، تاجيکستان، هند و پاکستان هستند و بيشترين رشته‌هاي درماني که مورد توجه آن‌ها قرار مي‌گيرد دندانپزشکي، ناباروري، جراحي پلاستيک، جراحي قلب و سرطان است.

معاون گردشگري کشور يادآور شد: البته اين استقبال گردشگران دلايل ديگري مانند نزديکي کشورها و شباهت‌هاي فرهنگي و مذهبي نيز دارد که باعث مي‌شود ايران رتبه برتر در گردشگري سلامت را در ميان کشورهاي مسلمان به دست آورد.

جهانيان خاطرنشان کرد: بررسي‌ها نشان مي‌دهد که هر گردشگر سلامت در ايران سه برابر گردشگران عادي ارزآوري دارد. به طور دقيق‌تر هزينه‌هايي که بيماران خارجي در ايران دارند تنها 30درصد در بخش درمان است و بقيه صرف اقامت و گردشگري مي‌شود.

وي در ادامه صحبت‌هاي خود گفت: گردشگري سلامت در اشتغالزايي بيشتر مورد توجه است و به ازاي هر گردشگر سلامت يک شغل مستقل در کشور ايجاد مي‌شود چرا که از بدو ورود گردشگر سلامت تمامي خدمات حمل و نقل بيمارستان، هتل و خدمات گردشگري درگير هستند.

به گفته وي يک گردشگر درماني حداقل 3 تا 4 برابر گردشگر عادي هزينه مي‌کند و همچنين با توجه به تعرفه‌هاي درماني کشور و خدماتي که ارائه مي‌شود پيش‌بيني اين است که به طور ميانگين به ازاي هر بيماري که وارد کشور شود حداقل 5 تا 7 هزار دلار ايجاد ارزآوري مي‌کند.

معاون گردشگري کشور اضافه کرد: طبق آمار موجود تقريبا در تمام استان‌هاي کشور آب‌گرم‌هاي طبيعي وجود دارند که هر کدام از آن‌ها خواص پزشکي به خصوصي دارند و مناطقي جذاب براي گردشگران به شمار مي‌آيند.

وي ادامه داد: از آنجايي که اين جاذبه‌ها اغلب در مناطق کمتر توسعه‌يافته در سطح کشور قرار گرفته‌اند تجهيز آن‌ها به مراکز درماني، فرصت‌هاي اشتغالزايي مناسبي را براي بوميان به وجود مي‌آورد و حضور گردشگران داخلي و خارجي در اين مناطق که به منظور درمان و در عين حال استفاده از جاذبه‌هاي گردشگري به آن مناطق سفر مي‌کنند، زمينه رونق اقتصادي را در اين بخش فراهم مي‌کند.

معاون گردشگري کشور همچنين در ادامه صحبت‌هاي خود در اين کنفرانس علمي و بين‌المللي راهکارهايي را نيز براي توسعه گردشگري سلامت ارائه داد و افزود: امضاي تفاهم‌نامه‌هايي در راستاي پذيرش گردشگران سلامت با وزارت بهداشت کشورهاي اسلامي (OIC)، اعمال تخفيف در ويزاي گردشگران درماني از راهکارهايي است که براي توسعه گردشگري سلامت مي‌توان ارائه داد.

وي خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حال حاضر ويزاي T با تخفيف 50درصد ارائه مي‌شود.
جهانيان ادامه داد: سرمايه‌گذاري در ايجاد زيرساخت‌هاي مورد نياز، ايجاد دهکده‌ها و کلينيک‌هاي سلامت به منظور بهره‌برداري صحيح از ظرفيت‌هاي موجود در راستاي ايجاد قطب‌هاي بين‌المللي گردشگري سلامت در کشور و حفاظت از منابع و جاذبه‌هاي آبي اعم از سواحل درياها، رودخانه‌ها، چشمه‌ها، تالاب‌ها،‌ آبشارها و ... از ديگر راهکارهايي است که مي‌توان به منظور توسعه گردشگري سلامت از آن‌ها استفاده کرد.

بهره‌گيري از متخصصان حوزه گردشگري سلامت، ارائه محصولات گردشگري سلامت با استفاده از کانال‌هاي توزيع مناسب، به‌ کارگيري استراتژي‌هاي بازاريابي و جذب گردشگران از طريق تورگردانان و آژانس‌هاي فعال،‌ ايجاد برند گردشگري سلامت براي کشورهاي اسلامي، استانداردسازي خدمات بيمارستاني و هتلداري، تدوين استراتژي کلان گردشگري سلامت و تهيه نقشه راه و پيشنهاد ويزاي مشترک گردشگري سلامت کشورهاي اسلامي از ديگر راهکارهايي است که توسط معاون گردشگري کشور در اين کنفرانس بين‌المللي ارائه شد.

به گزارش ميراث آريا، سومين کنفرانس بين‌المللي گردشگري سلامت کشورهاي اسلامي در روزهاي 28 و 29 آذرماه جاري در بيمارستان رضوي مشهد با حضور دکتر «محمدشريف ملک‌زاده‌« معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري برگزار شد.
الف/108

انتهای پیام/

کد خبر 1391093021